2 Aralık 2009 Çarşamba

Çikolatalı Kek tarifi



Malzemeler
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı kakao
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı kabartma tozu
Fıstık
Şerbet için:
1 bardak tozşeker
1 bardak su
Sosu için:
100 gr. bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Şeker eriyince, elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek, karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayarak, harcı içine dökün. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Şerbeti için 1 su bardağı tozşekerle, suyu kaynatın. Şerbet soğuyunca, fırından aldığınız tatlının üzerine dökün. Başka bir kapta çikolatayı sütle birlikte benmari usulüyle eritin. Sosu tatlının üzerine gezdirip, 4 saat dinlendirin. Fıstık serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder