2 Aralık 2009 Çarşamba

Havuçlu Kek tarifi


Malzemeler
*2 su bardağı havuç rendesi
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 4 yumurta
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 bardak ceviz
* 2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtayı, beyazlaşıncaya kadar, 10 dakika çırpın. Sıvıyağ, süt, tarçın, kakao ve rendelenmiş havucu ekleyin ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder