2 Aralık 2009 Çarşamba

Çilekli Pankek tarifi


Malzemeler
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
3 yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kase çilek
2 poşet kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Un, tuz, yumurta , 3 su bardağı sütü bir kaba koyup karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip birkez daha çırpın. 5 dakika dinlendirin. yapışmaz tavayı hafif yağlayıp, karışımdan bir miktar ekleyip krep yapar gibi hamur bitene kadar iki taraflı pişirin. Toz kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Pankeklerin arasına çilek reçelini ve kremşantiyi sürün. Bu işlemi kat kat pankekler bitene kadar yapın. Krema torbasına kremşantiyi koyup istediğiniz uçlarla ve çileklerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder