22 Kasım 2009 Pazar

Akyüzü tarifi


Malzemeler
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı irmik
1 adet rendelenmiş elma
1 adet rendelenmiş armut
1 su bardağı badem
1 adet portakal kabuğu
1 çorba kaşığı krema
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı üzüm
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için su ve şekeri tencerede 15 dakika kaynatalım. En son limon suyunu ilave edip, tencereyi ocaktan alalım. Ayrı bir yerde tozşekeri yumurtalarla çırpalım. İrmik, rendelenmiş elma ve armut, krema, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, badem, üzüm, ve unu koyup karıştıralım. Kare bir tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirelim. Üzerine ılık şerbeti gezdirip, çekmesini bekleyelim. Daha sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder