22 Kasım 2009 Pazar

Narlı Irmik Tatlısı tarifi


Malzemeler
1,5 kg. süt
14 çorba kaşığı tozşeker
14 çorba kaşığı irmik
2 paket vanilya
1 adet iri nar
1 paket jöle
2,5 çay bardağı sıcak su
2,5 çay bardağı soğuk su
Hazırlanışı
Sütü, tozşeker ve irmikle beraber bir tencereye alalım. Ağır ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Koyulaşınca içine vanilya katalım. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alalım. Orta büyüklükte, ortası açık bir kek kalıbını suyla ıslatalım. Pişen muhallebiyi içine boşaltalım. Nar tanelerini üzerine yayalım. Jöleyi önce sıcak suyla eritelim. Daha sonra soğuk suyu ekleyelim ve karıştıralım. Tatlının üzerine dökelim. 3 saat buzdolabında bekledikten sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder