22 Kasım 2009 Pazar

Elmalı Milföy tarifi



Malzemeler
4 adet milföy hamuru
4 adet orta boy elma
1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı vişne likörü
Üzerine:
Pudraşekeri
Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup, kabak oyacağı ile ortasındaki çekirdekli kısmı çıkaralım. Ceviz, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri karıştırıp elde ettiğimiz harcı elmaların içine dolduralım. Milföy hamurlarını elimizle hafifçe açıp, her bir milföy hamurunun ortasına elmayı bütün halde koyalım. Bohça biçiminde katlayalım. Ortasına pişerken açılmaması için kürdan batıralım. 170 derece fırında pişirelim. Fırından aldıktan sonra üzerlerini vişne likörü ile ıslatalım. Pudra şekeri serpip, servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder