22 Kasım 2009 Pazar

Keşkül tarifi


Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı kavrulmuş badem
30 graüm antepfıstığı ve file badem
Hazırlanışı
Süt ve tozşekeri bir tencereye aktarıp, kaynatalım. Başka bir kapta nişastayı biraz suyla ezelim. Üzerine yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip, çırpalım. Bu karışımı çok yavaş şekilde ince akıtarak kaynayan şekerli süte ekleyelim. 5 dakika sonra üzerine kavrulmuş, kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri ilave edelim. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştıralım. Karışımı kuplara dolduralım. Ilındıktan sonra buzdolabından çıkarıp, üzerlerini file badem ve fıstıkla süsleyip, servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder