22 Kasım 2009 Pazar

Cevizli Kadayıf tarifi


Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg. kadayıf
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Fırın kabını 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayalım. Kadayıfların yarısını tepsiye yayalım. Tepsinin her tarafına eşit miktarda dağıtalım. Üzerine 1,5 su bardağı dövülmüş cevizi serpelim. Artan kadayıfların da cevizlerin üzerine yayalım. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerine kızarana dek pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım. Şerbeti hazırlayalım. Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatalım. İçine 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edelim. Ocaktan aldığımız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerinde gezdirelim. Biraz soğuduktan sora dilimleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder