19 Kasım 2009 Perşembe

Sıcak Çikolatalı Tart tarifi


Malzemeler
150 gr. margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1/2 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kahve sosu için:
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tane kahve
İç malzemesi için:
250 gr. bitter çikolata
150 gr. beyaz çikolata
100 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Kahve sosu için 2 su bardağı su ve şekeri karıştırıp, kaynatalım. Kahve tanelerini ekleyip, ateşi kısalım. 4 dakika daha pişirip, soğutalım. Margarin, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı karıştıralım. Unu ilave edelim. Fazla yoğurmadan, parmak uçlarıyla hamur haline getirelim. Hamuru üç parçaya ayıralım. Her parçayı 3/1'ini ayırdıktan sonra hafif unlayarak, tart kalıbı büyüklüğünde açalım. Yağlanmış küçük tart kalıplarının dibine koyalım. Ayırdığımız hamurdan uzun yassı şeritler yapıp, kalıplardaki hamurların kenarlarına yerleştirelim. Hamuru 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakalım. İç malzemesi için, çikolatayı küçük parçalara ayıralım, tereyeğını ekleyip, benvari usulü eritelim. Yumurtaları, pudra şekerini ve yumurta sarısını sertleşinceye kadar çırpalım. Ilık çikolata karışımını ekleyip karıştıralım. Karışımı tartların içine dökelim. 200 derece ısıtılmış fırında 8 dakika pişirelim. Tartı sıcak olarak yanında kahve sosu ile servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder