17 Kasım 2009 Salı

Damla Sakızlı Krem şokola tarifi


Malzemeler
4 su bardağı süt
1/3 paket margarin
6 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2-3 damla sakızı
Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı tozşeker
2 paket vanilya
Hindistancevizi veya çikolata kırıntıları
Hazırlanışı
Sütün 1 bardağını, unu, şekeri ve damla sakızını, topaksız olana dek çırpma teli veya mikserle karıştıralım. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp iyice soğutalım. Margarini eritmeden ilave ederek, 10 dakika mikserle çırpalım. Köpük köpük olduğunda kuplara dökelim. Sosu için 1 yumurtayı bir kaba kırıp içine kakao, şeker ve vanilyaları ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Koyulaşınca eritip soğuttuğumuz margarini ilave edip, tekrar çırparak beyaz kremanın üzerine bu sosu gezdirelim. Üzerine çikolata rendesi serpelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder