22 Kasım 2009 Pazar

Kayısılı Muhallebi tarifi


Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
10 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlanışı
Geniş bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağına yakın tozşeker ve 1 adet yumurta sarısını karıştıralım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. 1 paket vanilyayı ilave edelim. Kayısıları az suyla 5 dakika kaynatalım. Daha sonra, kevgirle tencereden çıkaralım. Suyuna artan 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyelim. Kaynatıp, 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edelim. Küçük bir tepsiye, doğranmış kayısıları yayalım. Muhallebiyi üzerine dökelim. Kayısı suyuyla yaptığımız sosu en üste gezdirelim. Kıyılmış fındıkla süsleyip servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder