25 Kasım 2009 Çarşamba

Browni tarifi



Malzemeler
1 su bardağı şeker
125 gram margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı bütün ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gram çikolata
Hazırlanışı
Yağ, şeker, vanilya ve tuzu karıştırın. Yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yumurtaları teker teker ekleyin. Unu, kabartma kozunu, kakaoyu ve cevizi ekleyerek yoğurmaya devam edin. Alüminyum folyo ile kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki küçük kareler halinde kesin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kekin üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder