22 Kasım 2009 Pazar

Mandalinalı Tart tarifi


Malzemeler
150 gr. margarin
150 gr. tozşeker
150 gr. un
3 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
8 adet mandalina
4 adet kivi
1 kutu sade tart jölesi
Krem şanti
Hazırlanışı
Yumurta, toz şeker, eritilmiş margarin ve kabartma tozunu bir kaba koyup mikserle çırpalım. Tart kalıbını yağlayıp unlayalım. Hamuru kalıba dökelim. 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim. Ilındıktan sonra kalıptan çıkaralım. Mandalina dilimlerinin zarlarını temizleyelim. Mandalina ve kivi dilimerini tartın üzerine yerleştirelim. Tart jölesini üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım. Meyvelerin üzerine sürelim. Krem şantiyle süsleyelim. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder