17 Kasım 2009 Salı

Susamlı Gül Tatlısı tarifi


Malzemeler
Hamur için
1 su bardağı süt
0.5 su bardağı zeytin yağı
1 paket tere yağı (eritilmis)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi
susam
ceviz
Şerbeti İçin
0.5 kg şeker
0.5 lt. su
Hazırlanışı
Hamur malzemesini bir birine karıştırın.
-Hamuru 4'e bölün.
-Hamuru merdaneyle veya oklavayla açın.(0.5 cm kalınlığında)
İçinin Hazırlanışı
-Cevizi ve susamı içine yayın.
-Rulo yapıp 1.0 cm kalınlığında kesin.
-Tepsiye dizin.
-180°C üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbetin hazırlanışı
-0.5 kg. şekeri ve suyu kaynatın.( 15 -20 dk.)
Hamur ve şerbet soğuyunca şerbeti üsüne dökün.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder