9 Kasım 2009 Pazartesi

Portakallı Kurabiye tarifi


Malzemeler
125 gr. sana yağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zencefil
1 portakalın kabuğunun rendesi
Yarım su bardağı file fındık
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Derin bir kasenin içine oda sıcaklığında yumuşamış sanayı, pudra şekerini, yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Krema kıvamına gelince içine zencefili, vanilyayı ve yoğurdu ilave edip, karıştırın.
Daha sonra içine kabartma tozunu, fındığı, portakal kabuğu rendesini ve ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip, yoğurun.
Hamur kıvamına gelince, şekil verin.
Hamuru unlanmış tezgaha koyup, merdane yardımı ile bir parmak kalınlığında açıp, kalıpla veya çay bardağı ile kesin.
Kurabiyeleri, sıvı sana ile yağlanmış tepsiye dizip, daha önceden 185 derecede kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirip, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder