24 Kasım 2009 Salı

Elmalı Yufka Tatlısı tarifi



Malzemeler
2 adet yufka,
2 adet elma,
3 çorba kaşığı ceviziçi,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı kuru üzüm,
Kızarmak için sıvı Yağ,
Üzeri için pudra şekeri.
Hazırlanışı
Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin.Bir tavaya rendelenmiş elmaları,toz şekeri,ceviziçini,tarçını ve kuru üzümü koyup 1-2 dk.kadar sote edip soğumaya bırakın.yufkaların bir ucuna bu içten koyup sarın.Kızgın tavada yufkalı elmaları kızartın.Üzerine bol miktarda pudra şekeri döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder