22 Kasım 2009 Pazar

Yoğurt Tatlısı tarifi


Malzemeler
8 KİŞİLİK
5 Yumurta
125 gr. ince irmik
5 bardak un
500 gr. yoğurt
2 bardak şeker
1 kaşık kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN
5 bardak şeker
8 bardak su
1/2 limon
Hazırlanışı
Yumurtaları 2 bardak şeker ile bir kaba koyarak mikserle iyice çırpalım. Yoğurdu bir kaba koyup ezelim. Çırpılmış yumurtaya yoğurdu, irmiği, unu karbonatı koyup bir iki defa karıştıralım. Yağlanmış, tepsiye karışımı koyup 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım. Şerbeti için şekerle suyu karıştırıp kaynatalım. Kaynayınca yarım limon suyunu koyalım. Şerbet koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim. Tatlımız soğuyunca isteğiniz şekilde kesip (kare, dikdörtgen v.s) tatlı tabaklarına koyalım. Üzerine isterseniz kaymak, isterseniz yeşil fıstık serpip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder