24 Kasım 2009 Salı

Portakallı Kek tarifi



Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
2 portakal
Sos için:
1 çorba kaşığı tozşeker
1 küçük çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
3 adet yumurta ve 1 su bardağı tozşekeri, köpük halini alana dek çırpalım. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yağ, 1 paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı kakao ve aldığı kadar unu ekleyelim. İyice çırpıp, yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına hamuru yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabarana dek pişirelim. Daha sonra fırından alıp, soğumaya bırakalım. Bu arada 2 adet portakaldan birinin kabuklarını soyup, diğerini bütün bırakarak robottan geçirelim. İçine 1 çorba kaşığı tozşeker, 1 küçük çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyerek pişirelim. Suyunu çekmeye yakın sosu ocaktan alalım. Dilimlediğimiz kekle birlikte servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder