17 Kasım 2009 Salı

Beyaz Mozaik Pasta tarifi



Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase kuru kayısı
100 gr. kuru üzüm
150 gr. antepfıstığı
1 paket bebe bisküvisi
Üzerine: Antepfıstığı
Hazırlanışı
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile mikserle 5-10 dakika çırpalım. Buzdolabında yarım saat kadar bekletelim. Daha sonra krem şantiyi buzdolabından alıp 10 dakika kadar suda beklettiğimiz kuru kayısıyı küçük küçük doğrayalım. Kuru üzüm, antepfıstığı ve dörde bölünmüş bebe bisküvileriyle krem şantiye ilave edelim. Düz bir zemin üzerine alimünyum folyo serelim. Hazırladığımız karışımı da folyonun üzerine yayalım. Folyoyu kenarlarından tutarak piramit üçgen pasta biçiminde saralım. Buzluğa koyup bir gece bekletelim. Bu bekleme ırasında da 1-2 kez pastayı elimizle düzeltip, şeklini iyice almasını sağlayalım. Daha sonra üzerini file antepfıstığı ile süsleyip dilimleyerek, arzuya göre mevsim meyveleriyle veya dondurma eşliğinde servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder