22 Kasım 2009 Pazar
Kabak Tatlısı tarifi
Malzemeler
6 KİŞİLİK
1 kg. tatlı kabağı
2 bardak şeker,
çay fincanı ceviz içi
Hazırlanışı
Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cam kalınlıkta dilimlere doğrayıp, kabuğunu soyalım. Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştirelim. Kabağın yarısına gelecek kadar su koyalım. Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tahmini 1/2 bardak su kalınca şekeri serperek ilave edelim. Buğusu ile şeker eridikten sonra kapağı açalım. Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakalım. Tabağımıza koyduktan sonra ceviz içini serpip servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder