19 Kasım 2009 Perşembe
Vanilyalı Muhallebi tarifi
Malzemeler
6 bardak süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet yumurtanın sarısı
yarım su bardağı(Arzuya göre şeker)
Süsleme İçin
1 paket çikolata
Fındık
Hazırlanışı
Sütü tencereye dökünüz.Ardından nişasta, un ,vanilya,yumurtanın sarısı ve hindistan cevizinide ilave edip süte iyice yedirin.Ateşi yakıp kaynatmaya başlayın.Yoğunlaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde arzunuza göre tadarak şeker ilave edip tatlandırın.Eğer evde daha önceden kalan kek var ise onları yuvarlak bir tepsiye ince ince kesip tabanını kaplayın.Daha sonra üstüne muhallebiyi dökün.Soğuttuktan sonra üzerini fındık ve çikolata rendesiyle süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder