22 Kasım 2009 Pazar

Cevizli Tartölet tarifi


Malzemeler
1 paket margarin
10 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1,5 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 tutam tuz
İçine:
300 gr. iri kıyılmış ceviz içi
1 su bardağından bir parmak az pudraşekeri
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı marmelat
Hazırlanışı
Öncelikle hamur için margarini soğuk olarak küp küp doğrayalım. Unla karıştırıp, toz haline getirelim. Diğer hamur malzemelerini de katıp yoğuralım. Elde ettiğimiz hamuru 30 dakika bekletelim. Daha sonra hamurlardan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, yağlanmış kalıplara yerleştirelim. Bu arada iç malzemeyi hazırlayalım. Bunun için, cevizin birazını ayırarak, pudraşekeri ile karıştıralım. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edelim. Cevizli içi hamurların üzerine yayalım. 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp, üzerine marmelat sürelim. Tekrar ceviz serpelim. Soğuyunca kalıptan çıkararak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder