28 Ekim 2009 Çarşamba

9 Katlı Pasta tarifi


Malzemeler

Hamur için
2 yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
8 kahve fincanı silme un
Krema için
1 kilo süt
2 su bardağı şeker
2 dolu yemek kaşığı un
2 yumurta
Yarım paket margarin
Kakao
Vanilya
250 gr. ceviz.

Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak hamur yapılır. Yapılan hamur 9 parçaya ayrılır. Parcçalar tek tek yuvarlak şekılde açılır ve tek tek fırında pişirilir.

Krema hazırlanırken margarin hariç tüm malzeme mikserle iyice çırpılır ve cok katı olmayacak şekılde orta ateşte pişirilir. Krem ateşten alınırken içine margarim konulur ve eritilir. Krema sogutulmak üzere bırakalır. Her hamurun arasına soğuk kreme dökülür ve üst üste dizilir. En üsteki kata da krema dökülür. Cevız serpilip soğutulur ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder