31 Ekim 2009 Cumartesi

Peynir Helvası tarifi



Malzemeler
250 gr. tuzsuz beyaz peynir
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı
Peyniri rendeleyip içerisine yumurta, yağ, limon kabuğu rendesi, limon suyunda erimiş karbonat ve unu koyarak bir hamur yapınız. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzda yuvarlayıp, üstten bastırıp, yassı yuvarlaklar yapınız. Önceden içini yağlayıp hazırladığınız fırın tepsisine muntazam aralıklarla diziniz. Bütün yassı yuvarlaklar bitince, tepsiyi orta hararetli fırına sürüp, tatlıların üstü hafif kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp soğutunuz. Şurubunuzu dört su bardağı toz şeker, bir çay kaşığı limon suyu ile hazırlayınız. Soğuyan tatlınızın üstüne sıcak olarak, kaynar kaynar şerbetinizi dökünüz. Soğumaya bırakınız. Ilık ılık ikram ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder