29 Ekim 2009 Perşembe

Islak Brownie tarifi


Malzemeler
1 ½ su bardağı un
2su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı margarin
1 paket labne krem peynir
2 adet elma
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Elmanın kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Rendelenen elmanın kararmaması için limonlu suda bekletiniz.

Derin bir kasede yumurtayı, şekeri, ve Sıvı Sanayı krema kıvamına gelinceye kadar bir çırpıcı veya mikser yardımı ile çırpınız.

Krema kıvamına gelince içine krempeyniri, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz.

Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediniz.

En son oalrak içine suyunu iyice sıktığınız rendelenmiş elmaları ekleyip, tahata bir kaşık ile karıştırınız.

Kek harcını sıvı margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökünüz.

Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirip, kalıbın içinde 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çeviriniz.

Arzuya göre sıcak ıslak browniyi vanilyalı dondurma ile servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder