27 Ekim 2009 Salı

Fırında Çilek

600 gr çilek
4 yumurta sarısı
200 ml krema
200 gr çilekli süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı pudra şekeri


Çilekleri ayıklayıp yıkayın.

4 parçaya bölün.

2 yemek kaşığı pudra şekeri, tarçın ile karıştırın.

Yumurta sarıları, toz şeker ve çilekli sütü karıştırın.

Sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Kremayı çırpıp karışıma ekleyin.

Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı kaba şerleştirin.

Kremayı eşit miktarda çileklerin üzerine dağıtın.

Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder