600 gr çilek
4 yumurta sarısı
200 ml krema
200 gr çilekli süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekleri ayıklayıp yıkayın.
4 parçaya bölün.
2 yemek kaşığı pudra şekeri, tarçın ile karıştırın.
Yumurta sarıları, toz şeker ve çilekli sütü karıştırın.
Sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Kremayı çırpıp karışıma ekleyin.
Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı kaba şerleştirin.
Kremayı eşit miktarda çileklerin üzerine dağıtın.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
27 Ekim 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder