29 Ekim 2009 Perşembe

Çilekli Kek tarifi


Malzemeler
175 gram margarin
1 su bardağı Toz şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. Çilek
½ sb. İri çekilmiş fındık

Hazırlanışı
1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatınız. 2. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. 3. Daha sonra içine , oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ekleyip, çırpmaya devam ediniz. 4. En son olarak içine , unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz.(daha çok kabarması için) 5. Sıvı sana ile yağladığınız, düz -yuvarlak veya açılır kapanır kek kalıbının içine kek hamurunu döküp, düzeltiniz. 6. 6. Çilekleri ortadan ikiye kesip, kek hamurunun üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. En son olarak üzerine rendelenmiş fındıkları serpin. 7. Keki, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. 8. Pişen keki kendi kalıbın içinde 5 dakika bekletip, servis tabağına çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz. Bekletmezseniz, keki kalıptan çıkarken parçalanabilir. 9. Arzuya göre krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder