21 Ekim 2009 Çarşamba

Kaşık Helvası tarifi / Tatlılar

Kaşık Helvası Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin
Yarım kilo un
150 gram dövülmüş fındık içi
250 gram pudra şekeri
Hazırlanışı

Yağı tencereye alın, eriyince üzerine unu ilave edip kavurun.

Unun rengi değişince fındık içini ilave edip kavurmaya devam edin.Altın sarısı rengini alınca altını kapatın ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin.

Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içinde iyice sıkıştırın.

Kaşığı sol elinizin parmakları yardımı ile helvayı yavaşça çekin ve servis tabağına dizin. İyice soğuyup dinlenince servis yapın.

Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Gamze hanıma teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder