20 Ekim 2009 Salı

Karagöz Tatlısı tarifi / Tatlılar

Karagöz tatlısı Tarifi


Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş findik
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için

500 gram şeker
2.5 bardak su
3-4 damla limon suyu
1 paket vanilya
Hazırlanışı

Şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın. Yağ, yumurta,şeker,yoğurt kabartma tozu aldığı kadar unla bir hamur yapılır.

Unu azar azar ekleyip iyice yoğurun elinize yapışmıyorsa olmuştur.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp buna kakao ve az az fındığı ekleyin diğer tarafta sade hamuru merdaneyle unsuz şekilde açın.


Kakaolu hamuru rulo yapin sade hamurun ortasına koyun ve sarın.1 parmak genişliğinde kesin.200 derecede kızarana kadar pişirin.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.Lalan fındıkla süsleyin.

Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder