| |||
Hazırlanışı | |||
Un elenip ortasına; yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri,limon kabuğu rendesi konup karıştırılır. Sonra iyice yoğurulur. İki parçaya ayrılır. (biri daha büyük) Büyük parça yaklaşık, 6-7 mm. kalınlığında ve 30-35 cm. çapında açılır. Sonra 25-30 cm. çapında bir tepsiye yerleştirilir.Kenarları tepsinin yarısına kadar çıkarılır. Üzerine ince elma (veya şeftali) dilimleri yerleştirilir.Üzerine tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir. Artan hamur ince rulo çubuklar yapılır, üzerine kafes kafes yerleştirilir.Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır. İstenirse üzerine marmelat veya vanilyalı pudra şekeri elenir. |
21 Ekim 2009 Çarşamba
Şefalili Tart tarifi / Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder