27 Ekim 2009 Salı

Dil Peynirli Helva

6 parça dil peyniri,
250 gr tereyağı,
3 su bardağı un,
2 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su.
Süslemek İçin:
Hindistancevizi,
Yeşil toz fıstık


Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin.

Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun.

Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin.

Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin.

Helva pişince ortasını açın.

Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun.

Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin.

Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın.

Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder