31 Ekim 2009 Cumartesi

Crème Brulee tarifi


Malzemeler
1 paket krema (200 ml kutu)
1 bardak süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
pudra şekeri

Hazırlanışı
Kremayı, süt ve vanilyayla bir tencerede kaynatın. Başka bir kapta, yumurtaları toz şeker ile iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun. Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dakika kadar pişirin. Su dolu tepsiden çıkararak, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin. Kaselerin üzerine pudra şekeri serpin. Pudra şekeri eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekletin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder