27 Ekim 2009 Salı

Kaymaklı Havuç Tatlısı

Havuç
Şeker
Limon suyu
Melisa yaprağı
Karanfil
Kaymak

*
Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır.
*
2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır.
*
Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır.
*
Bir tabağa dizilir,
*
Üzerine değir­menden geçi­rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir.
*
İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır.
*
Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir.
*
Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder