20 Ekim 2009 Salı

Yoğurt Tatlısı tarifi / Tatlılar

Yoğurt tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için

3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı

Oda ısısında yumurta şekerle köpürtülür. öncelikle sıvılar eklenip iyice çırpılır.

Ardından un ve kabartma tozu eklenip kek kıvami
ında pişirilir (mikseri yukarı kaldırıp hamurun üstüne şekil çizin şekil duruyorsa kek kıvamı olmuştur.)

Yağlanmış tepsiye dökülüp 160 derecede pişirilir.şerbeti hazırlayiın inmesine yakın limon suyunu ekleyin.tatlı sıcak ,şerbet ılıkken üstüne dökün.

Yalnız unutmayın her zaman fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkmalı.

Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder