27 Ekim 2009 Salı

Afyon Tatlısı

200 gr. margarin,
1 su bardağı süt,
1 pkt. kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı ceviz,
Aldığı kadar un.

Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
2-3 damla limon suyu

Cevizi iri kıyın.

Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın.

Unu ekleyin.

Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Ortasına parmağınızla bastırın.

Yağlanmış tepsiye dizin. 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın.

Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın.

Şerbeti soğutun.

Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin.

Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın.

Soğuyunca servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder