24 Ekim 2009 Cumartesi

Çikolatali Kek tarifi / Tatlılar

Çikolatali kek Tarifi

Malzemeler

200gr. margarin
200gr. seker
6 yumurta
2 paket vanilya
300g un
1 paket kabartma tozu
125gr. elma suyu (baska meyva suyuda olabilir)
2 yemek kaşığı çiçek yağı
1 kaşık kakao
150gr. rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı

Yumurtaların akını ayırıp, mixerle kar gibi olana kadar çırpıyoruz ve bekletiyoruz.

Margarin ve sekeri birbirine yediriyoruz.
Yumurta sarısını ilave ediyoruz ve devam karıştırıyoruz.

Elenmiş un,meyva suyu, çiçek yağı, kakou, vanilya ve kabartma tozunuda ilave edip karıştırıyoruz.

Hamurun icine yumurtaların akını ilave edip el cırpacağınla karıştırıyoruz.

Kek kalıbına biraz hamurdan sonra rendelenmiş çikolatadan üstüne tekrar hamurdan ve tekrar rendelenmiş çikolatadan sırayla dökün ve en son hamurla çikolataların üstünü tekrar kapatın.

Önceden 180 C°de ısıtılmış fırına atıyoruz ve yaklaşık bir saat pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder