27 Ekim 2009 Salı

Şeftalili Tatlı

2 adet şeftali
6 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı badem içi
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karamel sosu için:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı krema


Şeftalileri geniş bir kaseye koyarak üzerine sıcak su ekleyin,

1 dakika bekletinki kabukları kolay soyulsun

Şeftalilerin kabuklarını soyun, ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.

Çekirdek yerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker ve iç bademleri koyun.

Milföy hamurlarının dört tanesinden bir bardak ağzı ile şeftalilerden biraz daha büyük yuvarlaklar çıkartın.

Her yuvarlağın içine biraz tarçın serpin.

Şeftalileri bademli taraf altta olacak şekilde yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin ve kalan hamurları da ikiye bölün.

Her bir parça üzerine alt alta çizikler atın ve yuvarlak kestiğiniz hamurların kenarını suyla çok hafif ıslatın.

Her bir şeftalinin üzerine kafes gibi olacak şekilde hamurlardan serin.

Dışarı taşan hamurları kesin.

Şeftalileri yağladığınız borcama koyun, çırpılmış yumurtayı üzerlerine sürün, toz şeker serpin.

Altın rengi alana kadar önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında pişirin.

Karamel sosunu yapabilmek için tencerede şekeri çözülene kadar suyla birlikte ısıtın.

Şurup koyu kahverengi renge gelene kadar kaynatın ama dikkat edin yanmasın

Tencereden geride durarak dikkatlice kremayı ekleyin cünkü sıçrarsa canınızı yakabilir.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz hale gelinceye kadar pişirin.

Şeftalileri sosla birlikte servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder