28 Ekim 2009 Çarşamba

Bal Kabağı Tatlısı tarifi



Malzemeler
1 ½ kilo balkabağı,
2 kahve fincanı su,
400 gr. (1 3/5 bardak) toz şeker.

Hazırlanışı
Kabağın çekirdekleri çıkarılır, kabuğu kesilir. Etli kısmı ikişer parmak eninde parçalara bölünür. Sonra bu parçalar yayvan bir tencereye düzenli bir biçimde yerleştirilir. Üzerine toz şeker serpilir. 2 kahve fincanı su da döküldükten sonra tencerenin kapağı örtülür ve kap orta ısılı bir ateşe oturtulur. Kabaklar su salıp bunu çekinceye kadar yani yumuşak bir duruma gelinceye kadar pişirilir. Sonra bunlar delikli bir kepçeyle ve parçalanmadan tencereden çıkarılıp tabaklara yerleştirilir. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz serpilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder