27 Ekim 2009 Salı

Sütlü Kadayıf Lokması

1 adet yufka
1/2 kg. kadayıf,
1 paket margarin,
1 su bardağı ceviz.
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı süt


Yufkayı düz bir zemine yayın.

Margarini eritin.

Yufkayı yağlayın.

Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın.

Margarini üzerine gezdirin.

Çekilmiş cevizi serpin.

Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin.

Ruloları 2,5 cm. kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin.

Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın.

Süt ve şekerle şerbet hazırlayın.

Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün.

Cevizle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder