29 Ekim 2009 Perşembe

Kaşık Helvası tarifi


Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 avuç soyulmuş badem
1 su bardağı toz şeker
2 çay fincanı su

Hazırlanışı
Sıvı yağ tencerede hafif kızdırıldıktan sonra, içine
yavaş yavaş karıştırılarak un ilâve edilir. Ardından
bademler de katılır ve 10 dakika hafif ateşte
kavrulur.
Başka bir yerde şeker ve su karıştırılarak şerbet
yapılır.
Sıcak şerbet, kavrulmuş helvanın içine yine yavaş
yavaş karıştırılarak ilâve edilir ve hafif ateşte bir
- iki dakika pişirilir. Hafif soğuduktan sonra
helvanın üstü bir kaşık yardımı ile düz hale getirilir
ve yine ıslatılmış bir kaşıkla helvadan alınıp şekil
verilerek bir tepsiye dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder