28 Ekim 2009 Çarşamba

Armut Tatlısı tarifi



Malzemeler
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
100 gr. margarin
5 adet armut

Hazırlanışı
4 armutu 5 dak. haşlayın ve soğutun. İkiye bölün. Diğer yandan, nişasta ve unu biraz sütle ezin. Ardından yumurta sarısını ilave edin. Daha sonra şekeri ve kalan sütü ekleyin. İçine bir adet çiğ armutu rendeleyin. İnmeden vanilyayı ve margarini ilave edin. Muhallebiyi servis tabağına dökün. Armutları hhenüz sıcakken muhallebinin içine koyun. Buzdolabında bekletin. soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder