21 Ekim 2009 Çarşamba

Şam Tatlısı tarifi / Tatlılar

Şam tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket irmik
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağının yarısı kadar süt
istenirse badem ,fındık....süsleyebilirsiniz
Şerbeti için

2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı

Tüm malzemeyi çırpıp ,hamur kıvamına getir.Tepsiyi yağlayıp üstüne şeker serpin.bu altının kızarmasını sağlayacak.üstüne hamuru dökün.

Badem veya evde ne varsa süsleyip 200 derecede pişirin.iyice kızartın.sarı çıkarmayın.fırından çıkan tatlıyı dilimleyin.üstüne şerbeti dökün.kremşantiyle süsleyebilirsiniz.

NOT:TATLI SOĞUK,ŞERBET SICAK OLACAK.

Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder