29 Ekim 2009 Perşembe

Çikolatalı Pandispanya tarifi


Malzemeler
5 yumurta
150 gr (3/5 su bardağı) tozşeker
120 gr (1 su bardağı) elenmiş un
30 gr (4 çorba kaşığı) kakao
60 gr (4 çorba kaşığı)margarin

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ya da telle hafif ve kremamsı bir kıvam alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın.

Unu ve kakaoyu birlikte iki kez eledikten sonra, karışımı hafifçe telle karıştırarak azar azar ilave edip, yedirin.

Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş yağı telle hafifçe karıştırarak yumurta, un , şeker karışımına yedirin.

Bir yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Karışımı kalıbın içine döküp, yüzeyini düzeltin. 200 °C'lik bir fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıbından çıkartıp, bir tel ızgara üzerine koyup, soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder