27 Ekim 2009 Salı

Kadayıf Dolması

500 gr tel kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu


Şeker ve suyu kaynatıp içine limon ekleyip soğumaya bırakın.

Tel kadayıfı bir parça tabağa serin.

Ortasına ceviz ve tarçın karışımını koyun.

Elinizi sütle ıslatıp sıkıca sarın.

Kadayıfın hepsini bu şekilde bitirin.

Yumurtaları çırpın.

Kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın bol sıvı yağda kızartın.

Yağdan çıkarıp hazırladığınız soğuk şurupta bekletin.

Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın.

Toz fıstık serperek sıcak sıcak servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder