31 Ekim 2009 Cumartesi
İki Katlı Muhallebi tarifi
Malzemeler
1 kg. süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
Hazırlanışı
Süt, un, şeker, nişasta, vanilya, ve yumurta sarısını tencerede iyice karıştırın.Ateşe koyun, karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin.Büyükçe bir tepsiyi ıslatın.Muhallebiyi çok ince olarak tepsiye dökün.Sıcak ken üzerine bol hindistancevizi serpin.Buzdolabında soğuduktan sonra vişne veya hindistan cevizi ile süsleyerekservis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder