29 Ekim 2009 Perşembe
Muzlu Dilim tarifi
Malzemeler
1 kg Muz,Dilimlenmiş
400 gr.Şeker Su 3lt
2 adetKaranfil
Tarçın parçası (1,5cm uzunluğunda)
Hazırlanışı
Muzları soyup çapraz dilimleyin.Çok ince olmamak kaydıyla. Su ve şeker ile ince bir şurup yapın. Muz dilimlerini içine koyun ve karıştırın.
Muzların tencereye yapışmamasına dikkat ederek ateşin üzerinde tutun.
Diğer 1,5lt suyu azar azar ekleyin.
Tencerenin kıyısındaki beyaz köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Tatlının saydam görünmesine dikkat edin. Sonra karanfil ve tarçını ekleyin.
Muzlar kırmızımsı ve sosu çok koyu olmadığında tatlı hazırdır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder