29 Ekim 2009 Perşembe

Muzlu Dilim tarifi



Malzemeler
1 kg Muz,Dilimlenmiş
400 gr.Şeker Su 3lt
2 adetKaranfil
Tarçın parçası (1,5cm uzunluğunda)

Hazırlanışı
Muzları soyup çapraz dilimleyin.Çok ince olmamak kaydıyla. Su ve şeker ile ince bir şurup yapın. Muz dilimlerini içine koyun ve karıştırın.
Muzların tencereye yapışmamasına dikkat ederek ateşin üzerinde tutun.
Diğer 1,5lt suyu azar azar ekleyin.
Tencerenin kıyısındaki beyaz köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin. Tatlının saydam görünmesine dikkat edin. Sonra karanfil ve tarçını ekleyin.
Muzlar kırmızımsı ve sosu çok koyu olmadığında tatlı hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder