21 Ekim 2009 Çarşamba

Sütlü Revani tarifi / Tatlılar

Sütlü revani Tarifi

Malzemeler

6 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 vanilya
Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker 5 dakika cırpılır.Sonra içine un ,kabartma tozu ilave edilir.

İyice karıştırıp yağlı tavaya dökülür ve 180 derecede pişirilir (rengi açık kahverengi olur).

Pişirdikten sonra soğumaya brakılır ve soğuduktan sonra kesilir.

1 litre sütü kaynatın.Kaynamaya ayrı bir kaba suyu ve şekeri koyun(6 dakika).

Ateşten indirdikten sonra 2 paket vanilya ile süte ekleyin.Şerbet soğuduktan sonra soğuk revaniyi ıslatın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder