29 Ekim 2009 Perşembe

Cevizli Kek tarifi


Malzemeler
4 adet yumurta
4 su bardağı un
2 su bardağı şeker
175 gr Sana yağı erimiş
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
½ su bardağı kuş üzümü
½ su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı
1. Derin bir kasenin içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser veya bir çırpıcı yardımıyla çırpın.

2. Şeker yumurtaların içinde iyice eridikten sonra harca sütü ve küçük bir tavada eritip, iyice soğuttuz Sana yağını ekleyip, çırpmaya devam edin.

3. Kek harcının içine bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

4. Kuş üzümü ve kuru üzümü ayıkladıktan sonra küçük bir kasenin içinde su ile ıslatıp, bekletin. Suyunu süzüp kuru üzümleri ve kuş üzümlerini kek harcına ilave edip, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

5. Sana yağı ile yağladığınız kek kalıbının içine harcı dökün.

6. En son olarak harcın üzerine iri çekilmiş cevizleri serpip, karıştırmayın.

7. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.

8. Pişen keki kalıbında 15 dakika bekletip, iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder