| ||||||
Hazırlanışı | ||||||
Oda ısısındaki margarini kadayıfa iyice yedireceğiz. Yedirirken kadayıfta iyice açılacak.Kadayıfın yarıdan fazlasını tepsiye yayıp elimizle iyice tepsiye bastıracağız. Sonra dil peynirini üstüne keseceğiz.kalan kadayıfı da üstüne koyup iyice bastıracağiz.200 derecede iyice kızaracak. Şerbeti ise şekeri koyup üstünü az bir şey geçecek kadar su koyup kaynayınca limon suyu damlatacağız. Şerbet ılık,tatlı sıcakken üstüne döküp sıcak olarak servis yapacağız. Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz. |
20 Ekim 2009 Salı
Basit Künefe tarifi / Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder